De persoonlijke ReconnectieŽ


Oorspronkelijk waren de meridianen of accupunctuurlijnen (krachtlijnen) van ons lichaam verbonden met een netwerk dat onze planeet omringt. Deze netwerklijnen waren bedoeld om ons aan te sluiten bij een onmetelijk groter netwerk en ons daarmee met het hele universum verbindt. In de loop der tijden (duizenden jaren geleden) zijn we losgeraakt van deze lijnen. De Reconnectie herstelt de verbinding waardoor we nieuwe trillingsniveau's en frequenties ervaren en we ons weer verbonden voelen met ons wezenlijke zelf.

De persoonlijke Reconnectie (ook wel The Reconnection of De Reconnectie genoemd) verschilt van Reconnective Healing - het proces is veel meer gestructureerd. Ook is de intentie anders: bij Reconnective Healing is de intentie voornamelijk 'healing', bij de Reconnectie is de intentie de verbinding herstellen met de universele intelligentie.

Daarnaast maakt de Reconnectie je merkbaar ontvankelijker voor de bandbreedte van nieuwe healing frequenties. Het resultaat van de Reconnectie is een versnelling van je persoonlijke evolutie en het makkelijker ontdekken en bereiken van je levensdoelen en is vaak een levensveranderende ervaring. 

Door de herverbinding met de universele energiebron ervaar je een hernieuwde innerlijke kalmte, die op alle gebieden in je leven doorwerkt. Het gevolg is dat je makkelijker en met meer zelfvertrouwen activiteiten ontplooit die ervoor zorgen dat je je doelen bereikt. Je houdt meer energie over doordat je minder stress ervaart, je werkvermogen neemt toe. 

Een Reconnectie hoef je maar één keer in je leven te doen en bestaat uit twee uitgebreide, afzonderlijke sessies van 2 uur elk die kort na elkaar plaatsvinden waarin de krachtlijnen en ruim 120 krachtpunten verbonden worden.
Het is aan te raden om voordat je de Reconnectie ondergaat, in ieder geval één Reconnective Healing sessie te ervaren.

Eric Pearl is de grondlegger van The Reconnection. 

Achtergrondinformatie over De Reconnectie

The Reconnection kent twee verschillende processen: Reconnective Healing en De Reconnectie. Reconnective Healing heeft als intentie te helen, De Reconnectie heeft als intentie je te herverbinden met het systeem van healing en evolutie. 

De ervaringen van Eric Pearl met helingen begonnen nadat hij een 'axiatonale informatieverbinding (reconnectie)' had ontvangen van een zigeunerin, die hem vertelde dat hij deze verbinding nodig had voor zijn werk als heler. Hij dacht toen nog dat het zijn toenmalige werk als chiropractor betrof. Uit nieuwsgierigheid heeft hij deze sessies bij haar ondergaan. Hij schrijft erover in zijn boek De Reconnectie, Heel anderen, Heel jezelf:  "De eerste keer leek er niets te gebeuren. [...] Het verloop van deel twee was heel anders. Mijn benen wilden niet stil liggen. Ze hadden dat kriebelige gevoel, dat sommige mensen 's nachts wel eens hebben. Al snel verspreidde dat gevoel zich naar de rest van mijn lichaam, onderbroken door bijna ondraaglijk koude rillingen. Ik kon amper stil op de tafel blijven liggen. [...] Ik was bijna bevroren en mijn tanden klapperden terwijl de vrouw zich haastte om mij in een deken te wikkelen. Zo bleef ik ruim vijf minuten zitten tot mijn lichaamstemperatuur weer normaal werd. Ik was nu anders. Ik begreep niet wat er gebeurde en ik kon het ook niet uitleggen, maar ik was niet langer de persoon die ik vier dagen daarvoor was geweest."

De zigeunerin verwijst hem naar het boek The Keys of Enoch, The book of Knowledge, en specifiek naar paragraaf 3.1.7. Het blijkt een moeilijk leesbaar boek te zijn dat hem niettemin sterk aantrekt, geschreven door J.J. Hurtak in een soort codes. Het is één van de eerste boeken waar het woord axiatonaal in voorkomt. Je hoeft het boek niet persé te lezen volgens Hurtak - het is bedoeld om in je op te nemen en op die manier op verschillende niveau's van bewustzijn te begrijpen; enkel één laag leest het. Het wekt als het ware diepe herinneringen in je op. 

Volgens Hurtak is in ons lichaam een set van uniek vibrerende niveau's werkzaam. Er zijn vernieuwende, helende functies mogelijk. Deze worden in ons lichaam geleid door de axiatonale lijnen. Deze lijnen komen overeen met de acupuntuurlijnen, met als verschil dat ze je ook verbinden met de omringende systemen. Deze lijnen eindigen niet bij je fysieke lichaam, je huid, maar hebben geen einde. Anders gezegd: de axiatonale lijnen die door het lichaam lopen, verbinden ons met het axiale systeem en de energielijnen van de aarde - dit is wat er gebeurd bij de Reconnectie. Hierdoor word je heel sterk met de aarde verbonden. 

Het woord axiatonaal bestaat uit twee componenten: axiaal en tonaal. Axiaal staat voor: structuur, architectuur, patroon, invalshoek en geometrie - een hogerdimensionaal systeem. Tonaal staat voor: licht, informatie, energie, vibratie en frequentie - de mogelijkheid van healing door het opnemen van dit alles. De universele intelligentie zal die combinatie van geluiden, licht en informatie die passend voor jou zijn kiezen en bij je brengen. De mogelijkheden zijn oneindig - het universum pakt dat wat je op dat moment nodig hebt. Het lijkt erop dat ons lichaam een eigen vermogen heeft om de Reconnectie frequenties te kunnen vinden, zodra je ermee in contact gekomen bent. Het blijkt namelijk dat iedereen kan leren om deze frequenties te vinden en te voelen en ervaren. 

Het axiale systeem (ook wel netwerk of raster genoemd) is een vijfdimensionaal systeem dat kleur en geluid combineert (vibratie, frequenties, licht en informatie) dat bij verbinding energetische informatie kan reorganiseren in ons lichaam, buiten de kaders van ruimte en tijd. Het is een herverbinding van het lichaam met het netwerk dat de planeet omringd en dat van het universum. 

Door de Reconnectie (verbinding) tussen je lichaam en dit eindeloze systeem, kun je een grote stap voorwaarts doen naar een geheel nieuw niveau van genezing en evolutie. Het lijkt erop dat we lang geleden verbonden waren met dit systeem, en dat we nu opnieuw de kans hebben om ons ermee te verbinden. Het is volgens Eric Pearl onderdeel van de verschuiving in bewustzijn die in onze tijd plaatsvindt. Het is alsof er een raam geopend is, en deze helende frequenties nu beschikbaar gekomen zijn. De Reconnectie verbindt je met een nieuws systeem van fysica, van evolutie en van een nieuw gedachtengoed. 

Als je kijkt naar cellulair niveau dan is alles opgebouwd uit geometrische structuren, patronen. Al onze organen en cellen ontvangen bij de Reconnectie het licht en de informatie die binnenkomen vanuit een andere dimensie. Aan de ervaringen met de Reconnectie is vaak te merken dat het buiten-gewonen ervaringen betreft, vanuit een andere dimensen. Voorbeelden zijn: het horen van dingen, het zien van ongewone kleurformaties of beelden, aanwezigheid van engelen, diepe gevoelens van rust, aanrakingen, geuren of smaken die uit het niets komen. Of gewaarwordingen dat het lichaam langer wordt, er iets plaatsvindt in lichaamsdelen dat op een reorganisatie van het lichaamsdeel lijkt, het loslaten van energie uit specifieke plekken, het gevoel opgetild te worden enzovoorts. Na ontvangst evolueert de Reconnectie verder - het is een blijvend proces op bewust en onbewust niveau. 

Genezing gebeurt door de persoon zelf. Je krijgt passende input van het universum, maar in de kern genees je jezelf. Je staat jezelf toe om op een tijd en plek te zijn waar genezing plaats kan vinden. De keuze om er te zijn en de keuze om de ervaring toe te staan, te laten gebeuren, is wat je de healing geeft. 

Wat je doet als je herverbindt, is dat je bewust kies om je te verbinden met het universum op een ander niveau. De essentie is dat daardoor je levenspad versneld wordt. De richting van de levenslijn verandert. Je neemt de realiteit anders waar dan voorheen. Het gebeurt niet altijd in één nacht, soms duurt het maanden en het blijft doorgaan, je blijft je ontwikkelen. Je blijft verbonden, steeds dieper en dieper. 

Bron: de bovenstaande tekst is voor een groot deel gebaseerd op de Nederlandse vertaling van de lezing The Science of the Reconnection door Doug de Vito, The Reconnection® uit 2006. 

Wil je nog meer weten over De Reconnectie en Reconnective Healing? Neem dan eens een kijkje op de  Startpagina die ik beheer, waar ik een heleboel informatieve links opgenomen heb, waaronder links naar de officiële website van The Reconnection, video's met de grondlegger Eric Pearl, artikelen over De Reconnectie en Reconnective Healing en nog veel meer.